Skal jeg lave et yogahold til jer?
Sådan foregår yoga hos mig
Et yogahold starter, når der er deltagere nok, dvs. mindst 8 deltagere. Lokalitet Silkeborg og omegn. Sådan foregår det:
- Du henvender dig med en forespørgsel om yoga for din gruppe, patientforening, sportsklub, landsby eller virksomhed
- Vi finder sammen ud af, hvad der passer jer
- Jeg tilrettelægger forløbet og yogatimerne ud fra jeres ønsker og behov
- Måske har I selv et lokale og ellers har jeg tilgang til mulige lokaler.
Eksempler på yogaforløb
Herunder ser du forskellige eksempler på yogaforløb. Du skal se det som eksempler, vi kan rette til, så det passer til jeres gruppe.
Yoga for smerteramte/ kronikere
Deltagerne kan være medlemmer af en patientforening. Der vil være stor forskel på deltagernes niveau, men de vil have næsten samme diagnose.
Yogaen vil være tilrettet deltagerne og den specifikke diagnose. Yogatimen vil være bygget op som en almindelig yogatime, og mange stillinger vil være de samme, med mulighed for alternativer. Jeg har mulighed for at inddrage coaching og sygdomsaccept samt åndedrætsøvelser.
Yoga for
stressramte
Deltagerne har det til fælles, at de er mentalt overbelastede. Da det er vigtigt ikke at overbelaste yderligere, vil der være fokus på at kende den enkeltes problematik.
Yogaen vil være meget blid og rolig. Der vil være opmærksomhed på at bevæge kroppen langsomt og roligt. Deltagerne lærer at holde fokus, samt at kontrollere åndedrættet. Der vil være mulighed for at inddrage coaching.
Mande-yoga
Hvorfor mandeyoga? Af en eller anden grund er det lettere at få mænd til yoga, når det hedder mandeyoga. Min erfaring er også, at mænd både har andre issues med kroppen og “går til den” på en anden måde en kvinderne.
Et mandeyoghold bliver ofte et sjovt og fedt fællesskab.
Deltagerne vil være på forskelligt niveau, men øvelserne vil blive differentieret, så alle kan være med. Der kommer helt sikkert sved på panden og sjove situationer!
Yoga for sportsfolk
Her vil der som regel være tale om en sportsklub, der ønsker yoga som supplement til deres sportsgren.
Mange sportsgrene fremmer bestemte muskler og glemmer andre.
Yoga specialrettes til pågældende sportsgren, så deltagerne bliver stærkere og mere smidige. Dette forebygger skader, og oftest øger det sportsudøverens præstationsevne.
Yoga for hr. og fru Jensen
Hr. og fru Jensen er den almindelige deltager, som måske ikke kender til yoga, men kan bevæge sig og bruge kroppen uden de store vanskeligheder, udover almindelig stivhed og en krop, der trænger til at bevæge sig.
Yogaen vil være i langsomt tempo, så stillingerne læres grundigt. Der vil være fokus på at få lidt sved på panden og komme hele kroppen rundt, så styrke, smidighed og balance trænes langsomt op.
Yoga for
øvede
Den øvede deltager kender til de mest almindelige yogastillinger og forventes at kunne følge med i et lidt højere tempo, og i mere intense stillinger.
Yogaen vil være lidt mere flydende, da deltagerne kan bevæge sig i flow fra stilling til stilling og dermed opnå en højere intensitet i yogatimen.
Fælles for alle yogaforløb
- Jeg lægger vægt på, at I gennem forløbet mærker positive forandringer på jeres kroppe og mentale velvære
- Hver yogatime starter med at “lande” på måtten og slutter med en liggende afslapning, hvor I kommer helt ned i gear
- Kroppen varmes roligt op, og jeg guider alle øvelser, som foregår i et roligt tempo
- Timen vil altid indeholde strækøvelser, styrkende øvelser og balanceøvelser
- Åndedrættet guides som en del af bevægelsesmønstret
- Jeg vil altid tilpasse niveauet efter gruppen, så alle kan være med og bliver udfordret tilpas
- Selvom yoga er en rolig og stille bevægelsesform, er der også plads til et lille smil undervejs. Yoga må meget gerne skabe glæde og en mere “fri” følelse i kroppen
Min tilgang til yoga
Hver yogasession vil indeholde en blid start på timen, styrkende stillinger, stillinger med stræk, og balancestillinger. Yogatimen vil altid slutte med en guidet afslapning på 5-10 minutter. Mit ønske er at give dig de samme positive oplevelser med yoga, som jeg selv får:
En stærkere og mere smidig krop, en bedre balance, og mere ro i hovedet.
Jeg går op i korrekt udførsel af alle stillinger, hvor jeg guider åndedrættet, så det indgår som en naturlig del af hver bevægelse.
Har du kroniske smerter, stivhed eller skavanker?
Yoga er en virkelig god bevægelsesform, hvor alle øvelser guides og udføres i roligt tempo, så der er plads til at tage hensyn til den enkelte, uanset fysisk niveau. Gennem et yogaforløb vil du kunne mærke tydelige forbedringer i krop og sind.
Dyrker du andre sportsgrene, er yogaen med til at styrke de andre sportsgrene også. Yoga styrker og smidiggør hele kroppen og ikke kun den del, som ens sportsgren har fokus på. Især ryg, skuldre og hofter får man ofte ikke bevæget ud i yderstillingerne. Det er der til gengæld stor fokus på i yoga. Når kroppen bliver både stærkere og smidigere, kan du “strække sig længere” i din sportsgren – f.eks. tage længere skridt, når du løber, eller rotere ryggen mere i f.eks. kajakroning og svømning. Samtidig vil en smidig krop også forebygge skader.